Toss

De CRET (Commissie Recreatief Tennis) organiseert tijdens het zomerseizoen (in principe van 1 april t/m 1 november) de wekelijkse toss op maandagavond van 19 tot 22 uur.

Dit jaar 2023 start de Toss weer op maandag 3 april. De toss is een mooie manier om snel nieuwe mensen te leren kennen op de club en jezelf te trainen om met anderen te spelen van hetzelfde en soms van een ander niveau. 


Hoe werkt de toss?
Ieder 30 minuten worden de deelnemers ingedeeld en spelen ze een half uur een dubbel.

Je mag ieder ronde instromen, maar lever minimaal tien minuten van tevoren je pasje in bij de toss-tafel. Je naam en tijdstip van aankomst worden genoteerd. Vervolgens word je ingedeeld op een baan met drie andere spelers. Na vijf minuten inspelen, begint de wedstrijd. Ieder 30 minuten wordt er gewisseld en opnieuw ingedeeld. Wil je de volgende ronde niet meedoen? Draai dan je pasje om.

Als je nieuw bent geef het even aan op de maandag dat je komt en dan leggen we het uit. 

Let op: Er is geen toss tijdens het Open Toernooi en de Clubkampioenschappen, zie de jaarkalender. Als er twijfels zijn over de bespeelbaarheid van de banen, bel het clubhuis, 020 668 3784.

* * * * *

Op dinsdagochtend is er ook Toss tussen 10 en 12 uur. Iedereen kan vrij aansluiten. De indeling wordt door de deelnemers zelf onderling geregeld, dus niet de CRET. Per 6 deelnemers wordt een baan gereserveerd door de club manager, Robbert Schmidt.