Wedstrijdtennis jeugd

Najaarscompetitie 2020

Je kunt je vanaf nu inschrijven voor de najaarscompetitie 2020!

Competitie spelen is heel erg leuk. Je leert er veel beter door tennissen, maakt nieuwe vrienden en het is nog gezellig ook!

Voor alle leeftijdscategorieën en niveaus is er een passende competitie, voor de jongste jeugd (rood, oranje en groen) en voor junioren vanaf 11 jaar. Zie hieronder de speeldata. 

Geef je voor 15 juni op via deze link: inschrijven T.V Tie-Breakers Jeugd - najaarscompetitie 2020 Geef je voorkeur voor dag en niveau aan en met wie je in het team zou willen. Let wel dat bij Tie-Breakers de jeugd in principe geen competitie op zaterdag speelt.

Door de coronacrisis komt de voorjaarscompetitie te vervallen. Als je ingedeeld was voor het voorjaar moet je je opnieuw inschrijven als je in het najaar wilt spelen.
Je kunt je nu natuurlijk ook inschrijven als je niet eerder competitie speelde of in het voorjaar niet deel zou nemen, maar nu wel mee wil doen.

De jeugdcommissie en trainers maken samen de teamindeling. Wij proberen wel rekening te houden met de teamindeling van het voorjaar. Als je nog vragen hebt, mail gerust [email protected].

P.S. Rol van de ouders! Voor alle competities geldt dat er zowel uit als thuis gespeeld wordt. Bij een uitwedstrijd speel je dus bij een andere club, vaak in Amsterdam, soms iets verder weg. De ouders van de teamleden maken onderling afspraken over het vervoer. Ook bij thuiswedstrijden is begeleiding noodzakelijk. De ouders zorgen voor het ontvangen van de tegenstanders, het wedstrijdschema, bij de jongste jeugd het eventueel begeleiden van kinderen op de baan en het verwerken van de uitslagen. De jeugdcommissie zal zorgen voor duidelijke instructies, maar het is aan de ouders deze taken uit te voeren. Per team stellen we één teambegeleider aan, die centraal aanspreekpunt is voor de jeugdcommmissie en de verdeling van de begeleidingstaken coördineert.

* * * * *

Voorjaarscompetitie teams 2020
Klik hier om te zien in welk team je bent ingedeeld!

* * * * *

Wedstrijdtennis voor de jeugd

Als club bieden wij de jeugd de mogelijkheid om in competitieverband wedstrijden te spelen. Het streven van de jeugdcommissie is om alle jeugdleden competitie te laten spelen, want we hebben gemerkt dat kinderen die pas later competitie zijn gaan spelen ook eerder interesse verliezen in tennis en dat is natuurlijk heel erg jammer! Natuurlijk is het best spannend om voor het eerst als zesjarige tegen andere kinderen te spelen op een andere club. Daarom houdt de jeugdcommissie het laagdrempelig; inschrijving voor competitie is gratis en voor iedereen, ongeacht leeftijd en/of speelsterkte!

In dit kader heeft de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond) een uitgebreid tennisprogramma opgezet; het Tenniskids programma. Daarin bieden zij de jeugd t/m 12 jaar de mogelijkheid om competitie te spelen en gedurende de zomer toernooien op verschillende clubs, de zogenaamde open jeugd toernooien.

Voor elke leeftijd en speelsterkte zijn er speciale ballen en spelregels ontwikkeld om al van jongs af aan kennis te maken en plezier te beleven aan tennis. Zo begint de jongste jeugd in blauw en volgen daarna rood, oranje en groen. Neem eens een kijkje op www.tenniskids.nl voor meer informatie en nieuws.

Ook voor de oudere jeugd, 12 t/m 17 jaar, biedt de KNLTB een uitgebreid programma aan, de juniorencompetitie en de verschillende juniorentoernooien. Bij www.knltb.nl/tennissers/jeugdtennis vind je meer informatie en nieuws.

* * * * *

Jeugdcompetitie

Wanneer inschrijven?
Twee keer per jaar wordt er een competitie aangeboden; de voorjaarscompetitie in april en mei en de najaarscompetitie in september en oktober. In oktober/november ontvang je een mail met de mogelijkheid tot inschrijving voor het komende voorjaar. De inschrijvingsperiode voor het najaar is in juni. Ook daarvoor ontvang je een inschrijvingsmail.

Welke categorie en welk team?
Als je je inschrijft, kan je aangeven in welke categorie je wil spelen. Dat kan rood, oranje of groen zijn, of junioren 11 t/m 14 jaar of junioren 13 t/m 17 jaar. Misschien zit je net tussen twee niveaus in; geen probleem, want de jeugdcommissie kijkt samen met CIC Tennis naar alle inschrijvingen en bepalen samen de samenstelling van alle teams. Lijkt het je leuk om met vrienden en/of vriendinnen te spelen? Geef dat dan aan bij je inschrijving, dan kunnen we daar rekening mee houden. Ook wat betreft inschrijvingen en vragen daaromtrent probeert de jeugdcommissie laagdrempelig, helder en transparant te zijn. Wij zijn er voor jullie, dus stel gerust je vragen aan ons; via mail of op de club.

Ik ben ingedeeld in een team. Wat nu? Voorafgaand aan elke competitie organiseert de jeugdcommissie informatiebijeenkomsten op de club. Deze vinden meestal ’s middags in het weekend plaats en is bedoeld om je teamgenoten te leren kennen en informatie uit te wisselen. Zo wordt bepaald wie (of welke ouder) teamcaptain is van het team (deze is tevens contactpersoon tussen het team en de jeugdcommissie), waar je de wedstrijdballen kunt vinden als je thuis speelt, hoe je de wedstrijden invult op de website e.d. En als we dan toch allemaal aanwezig zijn, waarom dan geen lekker potje tennis? Dus neem je racket mee!

Als ouder ben ik teamcaptain; wat houdt dat in? Als teamcaptain fungeer je als schakel tussen je eigen team en de jeugdcommissie en ben je verantwoordelijk voor een aantal zaken:
- Informatie betreffende het team. Maak een whatsapp groep aan met je team, deel voor iedere speeldag de spelers in (minimaal 4 spelers per speeldag, maar je mag ook met meer aantreden) en houd rekening met verhinderingen van alle spelers.
- Zorg dat iedereen op tijd aanwezig is op speeldagen (15 min. van tevoren!).
- Bepaal wie er rijdt naar de uitwedstrijden.
- Zorg ervoor dat de uitslagen van de speeldagen die je thuis speelt, ingevoerd worden op mijnknltb.toernooi.nl. Als teamcaptain krijg je de rechten om dat te doen. Wees hier secuur in, want een verkeerde uitslag met bezwaar van de tegenstander levert de club een boete op!
- Wees een goed gastheer naar je tegenstander bij thuiswedstrijden. Zorg dat iedereen op tijd aanwezig is (uiterlijk 15 min. van tevoren!). Ieder team krijgt consumptiebonnen om uit te delen (zowel voor eigen team als de tegenstanders). Hiermee kan je iets te drinken of eten bestellen aan de bar.
- Bij slecht weer; houd contact met de tegenstander over eventuele afgelasting en/of verplaatsing. Deze staat met naam en telefoonnummer vermeld op mijnknltb.nl. Laat ook de jeugdcommissie weten wat er afgesproken is, zodat we bijvoorbeeld banen kunnen reserveren op andere dagen.

Dit alles wil niet zeggen dat je dit allemaal zelf moet doen! Spreek duidelijk af welke ouder wat doet, zodat iedereen een steentje bijdraagt aan het speelplezier van de kinderen. Mocht je in de problemen komen met bijvoorbeeld bezetting, dan kan je altijd de jeugdcommissie benaderen om te zoeken naar invallers. En voor alles geldt: weet je het niet? Vraag het de jeugdcommissie!

* * * * *

Voor informatie over de volgende KNLTB wedstrijd evenementen voor de jeugd klik op de desbetreffende link:

Voorjaarscompetitie teams
Klik hier om te zien in welk team je bent ingedeeld!

Voorjaarscompetitie uitslagen

Open toernooi voor junioren

Open toernooi voor junioren schema's en uitslagen