Competitie

De indeling van de Najaarscompetitie is bekend!

We hebben totaal 20 teams ingeschreven. Voor de indeling van de teams klik hier.

De Dubbelteams spelen 4 wedstrijden en de Gemengde teams met enkel spelen 5 wedstrijden. In tegenstelling tot hetgeen vermeld bij de inschrijving spelen de Heren- en Damesteams met enkel 6 wedstrijden (4 enkels en 2 dubbels), net zo als in de Voorjaarscompetitie.

Alle teams spelen op de 7 zaterdagen van 14 september t/m 26 oktober. Daarna volgen nog 3 inhaaldagen op de eerste 3 zaterdagen van november. Captains wordt gevraagd te checken of alle teamgenoten op de hoogte zijn. Namen en contactgegevens van alle deelnemers zijn te vinden via de Tie-Breakers ledenlijst. Ga daarvoor naar de Clubapp. Onder Zoek Clubleden klik je bij de betreffende speler op "MAIL" of op "BEL".

Competitiebijeenkomst

Op zaterdag 7 september 2019 zullen we om 17.00 uur in het clubhuis een Najaarscompetitie Competitiebijeenkomst organiseren. Het is leuk als we op dat moment met alle teams op gezellige wijze de Najaarscompetitie openen. De wedstrijdindeling - speeldagen en tegenstanders - kan iedereen bekijken via de site van de KNLTB, klik hier. De aanvangstijden zijn daar te bekijken. Waarschijnlijk worden de poule-indelingen pas medio augustus door de KNLTB gepubliceerd. We hopen dat iedereen tevreden is met de indeling en wensen iedereen een geweldige, plezierige en sportieve competitie!

 

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *

Voorjaars- en Najaarscompetitie

De KNLTB organiseert vele competities door het jaar heen. T.V.
Tie-Breakers doet mee aan de voorjaarscompetitie en de najaarscompetitie. Bij Tie-Breakers organiseert de Technische Commissie (TC) de officiële KNLTB-competitie voor senioren tegen externe clubs, de Jeugdcommissie (JC) doet dat voor de jeugd.

Beide competities duren 7 speeldagen. De voorjaarscompetitie in april en mei, de najaarscompetitie in september en oktober. Om iedereen in de gelegenheid te stellen op z´n minst aan één competitie mee te doen, is het waarschijnlijk dat je niet zowel aan de voorjaars- als de najaarscompetitie mee kunt doen. Dus bedenk van te voren aan welke competitie je wilt meedoen.

Competitiesoorten

Bij de voorjaarscompetitie op zaterdag en zondag overdag is speelsterkte 7/7 vereist. Voor spelers met een lagere speelsterkte is het in het voorjaar alleen mogelijk om mee te doen in de zaterdagavondcompetitie of de vrijdagochtendcompetitie. Voor zaterdagavond geldt bovendien dat deze alleen toegankelijk is vanaf 30 jaar (uitzonderingen daargelaten).

De vrijdagcompetitie is vanaf 18 jaar voor dames en vanaf 50 jaar voor heren.

Bij de najaarscompetitie zijn geen speelsterkte-vereisten en plaatsen we iedereen die niet aan de voorjaarscompetitie heeft meegedaan. Als je je inschrijft voor een bepaalde competitie, is er geen garantie dat je daar geplaatst wordt. De Technische Commissie probeert een evenwichtige competitie samen te stellen, en zal daarom niet altijd je eerste voorkeur kunnen volgen.

Competitiebijdrage

De competitiebijdragen worden per persoon geïnd via automatische incasso. De bijdrage bedraagt € 36,- per persoon voor de voorjaarscompetitie en € 20,- per persoon voor de najaarscompetitie. Deze kosten zijn voor de tennisballen, het baangebruik, de competitiebijdrage van de KNLTB en alle activiteiten rond de competitiedagen. Met name rond de voorjaarscompetitie worden meerdere activiteiten en feesten georganiseerd.

Reservespelers gezocht!

Liever niet vast in een team, maar wel af en toe spelen? Dan is er de mogelijkheid om je in te schrijven als reservespeler.

Bardienst draaien

Van geplaatste competitiespelers wordt verwacht dat zij tijdens de competitie een bardienst draaien of koken op een van de competitiedagen. Betrokkenheid bij de club wordt namelijk zeer op prijs gesteld. Inschrijven doe je door in te loggen in MijnClub, zie boven rechts op deze pagina. Klik op de tab "Diensten".

Competitietraining

Door tennisschool CIC worden tijdens de voorjaarscompetitie competitietrainingen georganiseerd. Daarvoor zullen de teams rechtstreeks door CIC worden benaderd. In de winter kun je je inschrijven voor winter-competitietraining. Klik hier voor meer informatie.

Inschrijving

Voor de inschrijving geldt dat je zoveel mogelijk beschikbaar moet zijn op de speeldagen. De inschrijving voor de voorjaarscompetitie vindt plaats in oktober en de inschrijving voor de najaarscompetitie in mei. Exacte inschrijvingsdata worden in de nieuwsbrief gepubliceerd.