Competitie

Voorjaars- en Najaarscompetitie

De KNLTB organiseert vele competities door het jaar heen. T.V. Tie-Breakers doet mee aan de voorjaarscompetitie en de najaarscompetitie. Bij Tie-Breakers organiseert de Technische Commissie (TC) de officiële KNLTB-competitie voor senioren tegen externe clubs, de Jeugdcommissie (JC) doet dat voor de jeugd.

De voorjaarscompetitie (VJC) kent 7 speeldagen (april – mei/begin juni); de najaarscompetitie (NJC) heeft 5 speeldagen in september en oktober. Om iedereen in de gelegenheid te stellen minstens aan één competitie mee te doen, is het waarschijnlijk dat je niet zowel aan de voorjaars- als de najaarscompetitie mee kunt doen. Dus bedenk van tevoren aan welke competitie je wilt meedoen. Zodra de inschrijving open is, wordt dit gedeeld in de clubapp (voor VJC is dit in november en NJC in mei). 

Tijdens de competitie speel jij samen met jouw team tegen de andere teams uit de poule. Een poule wordt ingedeeld door de KNLTB naar niveau, leeftijd en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Het team dat na de speeldagen de meeste wedstrijdpunten heeft gewonnen is kampioen. 

Competitiesoorten

De KNLTB kent vele competitie varianten, dames, heren, mix en dubbel teams in verschillende klassen. De gemiddelde rating van het team bepaald voornamelijk de klasse waarin gespeeld wordt. Bij de voorjaarscompetitie op zaterdag en zondag overdag is speelsterkte 7/7 vereist. Voor de DUBBEL competitie is beperkt plek. Daarvoor kan je ingedeeld worden op vrijdagavond of zaterdag of zondag al naar gelang de ruimte in het schema. De vrijdagochtendherencompetitie is alleen voor spelers vanaf 50 jaar. Voor spelers met een lagere speelsterkte is het in het voorjaar alleen mogelijk om in te schrijven in de DUBBEL competitie of de vrijdagochtendcompetitie.

Beschikbaarheid

Voor de inschrijving geldt dat je zoveel mogelijk beschikbaar moet zijn op de speeldagen. Je kunt je voor de competitie slechts inschrijven in 1 onderdeel. In het opmerkingenveld kan je aangeven wat je eventuele tweede voorkeur is. Als je je inschrijft voor een bepaalde competitie, is er geen garantie dat je daar geplaatst wordt. De Technische Commissie probeert een evenwichtige competitie samen te stellen, en zal daarom niet altijd je eerste voorkeur kunnen volgen.

In het opmerkingenveld kun je ook aangeven als je voor een bepaalde dag grote beperkingen hebt, maar daarbij onze opmerking dat teveel beperkingen kan betekenen dat we je geheel niet kunnen indelen. Dus probeer indien mogelijk in ieder geval beschikbaar te zijn op zowel zaterdag als zondag. De lijst met exacte beschikbaarheden, die getoond wordt bij de inschrijving, hoef je niet in te vullen!!

Competitiebijdrage

De competitiebijdragen worden per persoon geïnd via automatische incasso. De bijdrage bedraagt € 40,- (VJC) / € 20,- (NJC) per persoon. Deze kosten zijn voor de tennisballen, het baangebruik, de competitiebijdrage van de KNLTB en alle activiteiten rond de competitiedagen in het voorjaar. Er worden meerdere activiteiten en feesten georganiseerd. 

Reservespelers gezocht!

Liever niet vast in een team, maar wel af en toe spelen? Dan is er de mogelijkheid om je in te schrijven als reservespeler.

Bardienst draaien

Van geplaatste competitiespelers wordt verwacht dat zij tijdens de competitie een bardienst draaien of koken op een van de competitiedagen. Betrokkenheid bij de club wordt namelijk zeer op prijs gesteld. Inschrijven doe je door in te loggen in MijnClub, zie boven rechts op deze pagina. Klik op de tab "Diensten".

Competitietraining

Door tennisschool CIC worden tijdens de voorjaarscompetitie competitietrainingen georganiseerd. Daarvoor zullen de teams rechtstreeks door CIC worden benaderd. In de winter kun je je inschrijven voor winter-competitietraining. Klik hier voor meer informatie.

Najaarscompetitie

Bij de najaarscompetitie zijn geen speelsterkte-vereisten en plaatsen we iedereen die niet aan de voorjaarscompetitie heeft meegedaan. Tijdens de Najaarscompetitie speel jij samen met jouw team op vijf speeldagen, tussen half september en half oktober, tegen de andere teams uit de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit zes teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Het team dat na de vijf speeldagen de meeste wedstrijdpunten heeft gewonnen is kampioen. 

De inschrijving voor de najaarscompetitie volgt in mei.