Competitie

Competitie (najaar) 2021

Komend weekend 17-19 september start de KNLTB-competitie 2021. Nadat 2 voorjaarscompetities en 1 najaarscompetitie (deels) zijn afgelast hopen we nu eindelijk weer een volledige competitie te spelen. De competitie duurt 7 weken. Dus t/m 31 oktober bruist het van jewelste op ons park in de weekenden. Vanwege de afgelaste voorjaarscompetitie is het drukker bij de najaarscompetitie dan gebruikelijk. Inclusief jeugd doen we mee met 40 competitieteams!

Reservespeelsters gezocht!

Tot onze spijt heeft er dit jaar met name bij de dames een kleine blessure-explosie plaatsgevonden, waardoor veel teams opeens een of meerdere dames moeten missen in hun team. Zij zijn nu op het laatste moment naarstig op zoek naar invallers. Het betreft met name dames van niveau 6 of 7. 

Daarom deze extra oproep:
Heb je zin om een of meerdere keren mee te spelen in de competitie en ben je een dame van niveau 6 of 7, stuur dan nu een email naar [email protected], dan brengen we je in contact met betreffende teams.
 
Vrij spelen tijdens de competitie

Tijdens de competitie is er slechts beperkte mogelijkheid om vrij te spelen. Op de zaterdagen proberen we 1 baan de hele dag vrij te houden, maar het is niet mogelijk om die baan van te voren online te reserveren. Als je naar de club komt kunnen we ter plekke kijken of er een mogelijkheid is. De hele dag is er een TC-lid aanwezig. Op zondag is er zowel senioren- als jeugdcompetitie en zijn alle banen in gebruik. Wel komen zowel op zaterdag als zondag in de loop van de middag telkens meer banen vrij. Bijvoorbeeld komend weekend op zaterdag is de verwachting dat vanaf 4 uur a half vijf 2 extra banen vrij vallen en niet lang daarna nog een derde. Vanaf 8 uur / half 9 zijn waarschijnlijk de meeste banen weer beschikbaar en vanaf 21 uur zijn de banen ook online te reserveren. Op zondag zullen vanaf ca 5 uur meerdere banen vrijkomen, mogelijk zelfs al iets eerder.

Aanmoedigen van teams

De competitie is ook het moment waarop het erg leuk is om zomaar naar de club te komen en clubgenoten aan te moedigen. Er is veel gezelligheid en publiek wordt zeer op prijs gesteld. Ook wordt er op hoog niveau tennis gespeeld. Van de 4 selectieteams spelen er dit weekend 3 teams thuis. Zaterdag Heren 1 speelt in Topklasse vanaf 12.30 uur tegen het hoogste herenteam van de Arnhemse ALTB, en zondag Heren 1 speelt in de Hoofdklasse vanaf 11 uur tegen het hoogste team van Tennisclub Oegstgeest.

Daarnaast speelt zondag ook ons hoogste Gemengd team thuis tegen Joy Jaagpad.
Dus er zal op tennisgebied veel moois te zien zijn op meerdere banen tegelijk!
 
Bardienst

Er zijn nog plekken vrij om tijdens de competitie een bardienst te draaien. Dus grijp je kans, want het zijn de leukste en gezelligste momenten om je bardienst te vervullen.

* * * * *

Voorjaars- en Najaarscompetitie

De KNLTB organiseert vele competities door het jaar heen. T.V. Tie-Breakers doet alleen mee aan de voorjaarscompetitie en de najaarscompetitie. Bij Tie-Breakers organiseert de Technische Commissie (TC) de officiële KNLTB-competitie voor senioren tegen externe clubs, de Jeugdcommissie (JC) doet dat voor de jeugd.

Beide competities duren 7 speeldagen. De voorjaarscompetitie in april en mei, de najaarscompetitie in september en oktober. Om iedereen in de gelegenheid te stellen op z´n minst aan één competitie mee te doen, is het waarschijnlijk dat je niet zowel aan de voorjaars- als de najaarscompetitie mee kunt doen. Dus bedenk van te voren aan welke competitie je wilt meedoen.

Competitiesoorten

Bij de voorjaarscompetitie op zaterdag en zondag overdag is speelsterkte 7/7 vereist. Voor spelers met een lagere speelsterkte is het in het voorjaar alleen mogelijk om in te schrijven in de zaterdag DUBBEL competitie of de vrijdagochtendcompetitie. De vrijdagcompetitie is vanaf 18 jaar voor dames en vanaf 50 jaar voor heren. Bij de najaarscompetitie zijn geen speelsterkte-vereisten en plaatsen we iedereen die niet aan de voorjaarscompetitie heeft meegedaan.

Inschrijving

Voor de inschrijving geldt dat je zoveel mogelijk beschikbaar moet zijn op de speeldagen. Je kunt je voor de competitie slechts inschrijven in 1 onderdeel. In het opmerkingenveld kan je aangeven wat je eventuele tweede voorkeur is. Als je je inschrijft voor een bepaalde competitie, is er geen garantie dat je daar geplaatst wordt. De Technische Commissie probeert een evenwichtige competitie samen te stellen, en zal daarom niet altijd je eerste voorkeur kunnen volgen.

Competitiebijdrage

De competitiebijdragen worden per persoon geïnd via automatische incasso. De bijdrage bedraagt € 36,-per persoon. Deze kosten zijn voor de tennisballen, het baangebruik, de competitiebijdrage van de KNLTB en alle activiteiten rond de competitiedagen. Er worden meerdere activiteiten en feesten georganiseerd. Zeker dit komende Lustrumjaar zullen de feestelijkheden extra uitbundig zijn. Het is mogelijk om de competitiebijdrage te verminderen naar € 20,00, indien je zeker weet dat je bij geen enkele feestelijkheid aanwezig zult zijn. Dit kan alleen door hiervoor uiterlijk 1 maart 2020 een mail te sturen naar [email protected]

Reservespelers gezocht!

Liever niet vast in een team, maar wel af en toe spelen? Dan is er de mogelijkheid om je in te schrijven als reservespeler.

Bardienst draaien

Van geplaatste competitiespelers wordt verwacht dat zij tijdens de competitie een bardienst draaien of koken op een van de competitiedagen. Betrokkenheid bij de club wordt namelijk zeer op prijs gesteld. Inschrijven doe je door in te loggen in MijnClub, zie boven rechts op deze pagina. Klik op de tab "Diensten".

Competitietraining

Door tennisschool CIC worden tijdens de voorjaarscompetitie competitietrainingen georganiseerd. Daarvoor zullen de teams rechtstreeks door CIC worden benaderd. In de winter kun je je inschrijven voor winter-competitietraining. Klik hier voor meer informatie.