Buitenbanen - vrij spelen

Buitenbanen in topconditie!

Tie-Breakers heeft 13 gravelbuitenbanen. Onze groundsman en vrijwilligers zorgen ervoor dat zij altijd in topconditie zijn. Maar als speler ben je ook verantwoordelijk voor de conditie van de banen.
- Gebruik alleen tennisschoenen die geschikt zijn voor gravelbanen, dus o.a. GEEN HARDLOOPSCHOENEN.
- Na het spelen sleep je de gehele baan vanaf bij het hek tot aan het net. Sleep de baan in de lengterichting, en niet (zoals vroeger) dwars. (Zie voor de sleeprichting de instructies op de bordjes die op elke baan duidelijk zijn aangegeven.)
- Na een regenbui maar ook na het sproeien gewoon geduld hebben. De gravellaag wordt namelijk beschadigd als je op een vochtige baan gaat spelen. Niet erop spelen of slepen als er nog vochtige plekken zichtbaar zijn. Hoelang mag ik spelen?

Bij Tie-Breakers werken we met een digitaal afhangsysteem. Het computerscherm vind je bij de ingang naar de tennishal. Met je eigen KNLTB-spelerspas hang je af.

Als het niet druk is, kun je zolang blijven spelen als je zelf wilt. Dat is door de week overdag meestal het geval. Maar 's avonds en in het weekend word je vaak afgehangen door andere tennissers.
- met 2 of 3 personen: 45 minuten speeltijd
- met 4 personen: 60 minuten speeltijd

Als alle banen bezet zijn, geeft het systeem aan op welke baan de eerstvolgende beschikbare speeltijd is. Maar kijk eerst of er niet toevallig een baan vrij is, dan hoef je geen mensen van de baan te halen.

Wanneer je in het weekend wilt vrijspelen, houd dan rekening met eventuele verenigingsactiviteiten, bijvoorbeeld competitie (in april/mei en september/oktober), een toernooi of een jeugddag. Een overzicht van deze activiteiten is te vinden in de clubagenda. 
(De agenda vind je nu nog helemaal onderaan op de Home Page. Wij zijn met de leverancier bezig om het boven aan de pagina te krijgen.)

Tijdens de competitie zijn er in principe twee vrijspeelbanen:
- Op zaterdag 1 buiten en 1 binnen in de hal 
- Op zondag tot 14.00 uur 2 in de hal en daarna 2 buiten

Neem dus ook altijd je binnenschoenen mee!  

Spelerspas vergeten?

Voor € 1,50 per speel(afhang)beurt kun je via de bar met de ‘ezelpas’ laten afhangen. De barmedewerker hangt na betaling voor je af.

Hoe kom ik aan een KNTLB-spelerspas?

Heb je je contributie betaald, dan ligt je nieuwe KNLTB-spelerspas bij de bar klaar. 

Ben je nieuw lid en heb je nog geen KNLTB-spelerspas?

Op vertoon van de mail met bewijs van jouw lidmaatschap kun je een tijdelijke pas bij de bar vragen. Moet je die spelerspas altijd meenemen? Ja, je hebt ‘m altijd nodig. Anders kun je niet vrijspelen, niet tossen, niet meedoen met de competitie of aan toernooien bij andere clubs.

Van tevoren speeltijd reserveren?

Het is niet mogelijk van tevoren tijd een buitenbaan te reserveren. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Je kunt via onze site wel een inschatting maken van de drukte op de banen; op iedere webpagina staat in de rechterkolom een blok "beschikbare banen" waar je de actuele baanbezetting kunt zien.

Nb. I.v.m. de corona-crisis en de beperkte opening van de banen kan men voorlopig wel via de ClubApp een baan digitaal reserveren. In feite, is dit voorlopig de enige manier om te spelen. Zie de nieuwsberichten hierover op de homepagina.