Buitenbanen in topconditie!
Tie-Breakers heeft 12 gravelbuitenbanen. Onze groundsman en vrijwilligers zorgen ervoor dat zij altijd in topconditie zijn. Maar als speler ben je ook verantwoordelijk voor de conditie van de banen.
- Gebruik alleen tennisschoenen die geschikt zijn voor gravelbanen, dus o.a. GEEN HARDLOOPSCHOENEN.
- Na het spelen sleep je de gehele baan vanaf bij het hek tot aan het net. Sleep de baan in de lengterichting, en niet (zoals vroeger) dwars. (Zie voor de sleeprichting de instructies op de bordjes die op elke baan duidelijk zijn aangegeven en het filmpje rechts onder Robberts Baanweetjes.)
- Na een regenbui maar ook na het sproeien gewoon geduld hebben. De gravellaag wordt namelijk beschadigd als je op een vochtige baan gaat spelen. Niet erop spelen of slepen als er nog vochtige plekken zichtbaar zijn.
Nieuwe afhangprocedure vanaf 1 juni 2022
Bij Tie-Breakers werken we met een digitaal afhangsysteem. Het computerscherm daarvoor vind je bij de ingang naar de tennishal. Met je eigen KNLTB-spelerspas hang je af.
De nieuwe afhangprocedure vanaf 1 juni 2022 is als volgt:
- Alle banen (minus de banen voor lessen etc.) zijn tot 18.00 uur enkel nog af te hangen via de app. Leden die op de club zijn moeten ook de app gebruiken.
- Vanaf 18.00 uur kan men enkel nog fysiek op de club op het afhangbord afhangen. De speeltijd is altijd 60 minuten. Afhangen kan op iedere tijdstip, dus niet alleen op de hele uur.
- Voor het afhangbord heb je weer jouw spelerspas nodig.
LET OP: Je hebt weer je meerjarigen KNLTB ledenpas met magneetstrip (weer) nodig! Heb je deze niet? De kans is erg groot dat deze achter de bar ligt. Ligt de pas ook daar niet, dan kun je via [email protected]
Verdere belangrijke punten:
- Als alle banen bezet zijn, geeft het systeem aan op welke baan de eerstvolgende beschikbare speeltijd is. Maar kijk eerst of er niet toevallig een baan vrij is, dan hoef je geen mensen van de baan te halen.
- Als het niet druk is, kun je zolang blijven spelen als je zelf wilt. Dat is door de week overdag meestal het geval. Maar 's avonds en in het weekend word je vaak afgehangen door andere tennissers.
- Het is NIET toegestaan twee keer enkel achter elkaar af te hangen om langer te kunnen dubbelen. Nog is het toegestaan onder andere namen af te hangen om langer te kunnen tennissen, ook niet binnen één gezin.
- Wanneer je in het weekend wilt vrijspelen, houd dan rekening met eventuele verenigingsactiviteiten, bijvoorbeeld competitie (in april/mei en september/oktober), een toernooi of een jeugddag. Een overzicht van deze activiteiten is te vinden in de clubagenda rechts op de website. Tijdens de competitie zijn er in principe twee vrijspeelbanen:
- Op zaterdag 1 buiten en 1 binnen in de hal
- Op zondag tot 14.00 uur 2 in de hal en daarna 2 buiten
Neem dus ook altijd je binnenschoenen mee!
- En dan nog even dit: Met name van dinsdag- t/m donderdagavond is het ’s avonds vaak best wel druk op de club. Hou daarom ook rekening met de speelwens van een ander. Als je zelf al die avond een uur gespeeld of getraind hebt, gun dan bijvoorbeeld ook een ander een baantje en drink alleen nog gezellig wat op het terras. We rekenen hoe dan ook op ieders sportieve medewerking!
Spelerspas vergeten?
Voor € 1,50 per speel(afhang)beurt kun je via de bar met de ‘ezelpas’ laten afhangen. De barmedewerker hangt na betaling voor je af.
Hoe kom ik aan een KNTLB-spelerspas?
Ben je nieuw lid, dan ontvang je binnen 1 à 2 weken je KNLTB-spelerspas op je huisadres.
Ben je nieuw lid en heb je nog geen KNLTB-spelerspas?
Op vertoon van de mail met bewijs van jouw lidmaatschap kun je een tijdelijke pas bij de bar vragen. Moet je die spelerspas altijd meenemen? Ja, je hebt ‘m altijd nodig. Anders kun je niet vrijspelen, niet tossen, niet meedoen met de competitie of aan toernooien bij andere clubs.
Is je pas zoek?
Misschien ligt ie achter de bar.
Anders meldt dit dan snel bij Alexandra van der Marel van de ledenadministratie: [email protected]. Er worden hiervoor wel kosten in rekening gebracht, namelijk €7,50. De levertijd van een nieuw aangevraagde pas bedraagt 1 à 2 weken en wordt naar je huisadres gestuurd.