Buitenbanen - vrij spelen

Buitenbanen in topconditie!

Tie-Breakers heeft 12 gravelbuitenbanen. Onze groundsman en vrijwilligers zorgen ervoor dat zij altijd in topconditie zijn. Maar als speler ben je ook verantwoordelijk voor de conditie van de banen.
- Gebruik alleen tennisschoenen die geschikt zijn voor gravelbanen, dus o.a. GEEN HARDLOOPSCHOENEN.
- Na het spelen sleep je de gehele baan vanaf bij het hek tot aan het net. Sleep de baan in de lengterichting, en niet (zoals vroeger) dwars. (Zie voor de sleeprichting de instructies op de bordjes die op elke baan duidelijk zijn aangegeven en het filmpje rechts onder Robberts Baanweetjes.)
- Na een regenbui maar ook na het sproeien gewoon geduld hebben. De gravellaag wordt namelijk beschadigd als je op een vochtige baan gaat spelen. Niet erop spelen of slepen als er nog vochtige plekken zichtbaar zijn. 


Nieuwe afhangprocedure vanaf 1 juli 2023

Bij Tie-Breakers kun je op verschillende manieren een baan afhangen. Maar vanaf 1 juli is er wel wat veranderd. Hieronder zijn de verschillende mogelijkheden op een rijtje gezet.

Afhangen tot 18.00 uur:
- Alle banen (minus de banen voor lessen etc.) zijn tot 18.00 uur enkel nog af te hangen via de app. Leden die op de club zijn gebruiken ook de app.
- Je kunt tot drie dagen vooruit afhangen.
- Je kunt maximaal drie speelmomenten reserveren per drie dagen.
- Speeltijd is altijd 60 minuten (enkel en dubbel)

Vanaf 18.00 uur afhangen:
- Alle banen (behalve de banen voor lessen) zijn na 18.00 uur enkel nog af te hangen via het afhangbord op de club (bij de ingang naar de tennishal). Je hebt hiervoor je eigen persoonlijke spelerspas nodig, of je mobiele telefoon. Hiermee kun je de QR-code op het afhangbord scannen. De instructies voor het afhangen met een QR-code vind je in de pdf onderaan deze pagina.
- Speeltijd is altijd 45 minuten (enkel en dubbel)

Afhangen kan op ieder tijdstip, dus niet alleen op het hele uur.

Als je gespeeld hebt, kun je direct daarna bij het afhangbord opnieuw een baan afhangen. 

Afhangetiquette:

- Betreed en verlaat altijd op vriendelijke en sportieve wijze de baan.

- Als alle banen bezet zijn, geeft het systeem aan op welke baan de eerstvolgende beschikbare speeltijd is. Maar kijk eerst of er niet toevallig een baan vrij is, dan hoef je geen mensen van de baan te halen als dit niet per se hoeft.

- Als het niet druk is, kun je zolang blijven spelen als je zelf wilt. Dat is door de weeks overdag en met name tussen 12.00 en 15.00 uur het geval. Maar 's avonds en in het weekend kan het drukker zijn en kun je vaak afgehangen worden door andere tennissers.

- Het is NIET toegestaan twee keer enkel achter elkaar af te hangen om langer te kunnen dubbelen. Nog is het toegestaan onder andere namen af te hangen om langer te kunnen tennissen, ook niet binnen één gezin.

- Wanneer je in het weekend wilt vrijspelen, houd dan rekening met eventuele verenigingsactiviteiten, bijvoorbeeld competitie (in april/mei en september/oktober), een toernooi of een jeugddag. Een overzicht van deze activiteiten is te vinden in de clubagenda rechts op de website. Tijdens de competitie zijn er in principe twee vrijspeelbanen:
- Op zaterdag 1 buiten en 1 binnen in de hal 
- Op zondag tot 14.00 uur 2 in de hal en daarna 2 buiten
Neem dus ook altijd je binnenschoenen mee!  

- En dan nog even dit: Met name van dinsdag- t/m donderdagavond is het ’s avonds vaak best wel druk op de club. Hou daarom ook rekening met de speelwens van een ander. Als je zelf al die avond een uur gespeeld of getraind hebt, gun dan bijvoorbeeld ook een ander een baantje en drink alleen nog gezellig wat op het terras. We rekenen hoe dan ook op ieders sportieve medewerking!

Spelerspas vergeten?

Voor € 1,50 per speel(afhang)beurt kun je via de bar met de ‘ezelpas’ laten afhangen. De barmedewerker hangt na betaling voor je af.

Hoe kom ik aan een KNTLB-spelerspas?

Ben je nieuw lid, dan ontvang je binnen 1 à 2 weken nadat je bent toegelaten als lid je KNLTB-spelerspas op je huisadres.

Ben je nieuw lid en heb je nog geen KNLTB-spelerspas?

Op vertoon van de mail met bewijs van jouw lidmaatschap kun je een tijdelijke pas bij de bar vragen. 

Is je pas zoek?

Gevonden passen worden aan het barpersoneel afgegeven. Vraag daar even of jouw pas gevonden is. Als je jouw pas echt kwijt bent meldt dit dan snel bij de ledenadministratie: [email protected]. Er worden hiervoor wel kosten in rekening gebracht, namelijk €7,50. De levertijd van een nieuw aangevraagde pas bedraagt 1 à 2 weken. De nieuwe pas wordt naar je huisadres gestuurd.

 

QR code afhangen 230602.pdf