Clubhuis / horeca

NIEUW!

Wil jij ons professionele horeca team komen versterken?

             

 

Tennisvereniging Tie-Breakers is op zoek naar

1. Een enthousiaste teamleider horeca voor 24 tot 32 uur per week, en
2. Een even zo enthousiaste barmedewerker voor 24 uur per week.

Onderaan deze pagina vind je deze aankondigingen als pdf.

3. Daarnaast zoeken we barmedewerkers op oproepbasis.

* * * * * * * * * *

Klik onderaan deze webpagina voor het artikel over onze gezonde kantine in het KNLTB tijdschrift "Centre Court" van mei 2020.

* * * * * * * * * *

 

   

Sinds maandag 14 maart 2022 is er iedere avond tussen 17:00 en 22:00 een maaltijdsoep van “Oma Soep”. De soep serveren wij met een triangel broodje met kruidenboter.
                                                                                                    Prijs:   6,50

Daarnaast zijn er ook nieuwe verse broodjes verkrijgbaar! Vanaf maandag zijn er iedere dag verse triangel broodjes met Beenham, Oude Kaas of Humus!
                                                                                                         Prijs:   4,50 

* * * * * * * * * *

TeamFit top prestatie badges

TV Tie-Breakers doet mee aan nationaal FC/SV Vers Field Lab onderzoek  

Onze vereniging is geselecteerd om deel te nemen aan het TV Vers (Tennisvereniging Vers) project van de KNLTB. Samen met 3 voetbal-, 2 hockey-, 2 korfbal- en 2 tennisverenigingen gaan wij aan de slag in het kader van het nationale FC/SV (Football Club/Sportvereniging) project. Dit is een traject gericht op gezonde voeding, verantwoord alcoholgebruik en een rookvrije omgeving.

Om invulling te geven aan de doelen uit het Nationaal Preventieakkoord tegen het probleem van roken, overgewicht en probleemdrinken worden er 12 fieldlabs in de sport gekozen waar alle aspecten van de gezonde sportomgeving worden ingezet, uitgetest en gemonitord. Voor het project TV Vers hebben zich meerdere tennisverenigingen ingeschreven dan dat er plaatsen waren. Er heeft dan ook een selectie plaatsgevonden. Om tot die selectie te komen zijn verschillende criteria tegen elkaar afgewogen zoals grootte, geografische spreiding, draagvlak, kassasysteem etc. en daar zijn TC Venlo en TV Tie-Breakers uitgekomen.  

In het kader van dit project wordt onderzoek gedaan door de Radboud Universiteit aan alle FC/SV Field Labs. Omdat wij dit een belangrijk doel vinden heeft onze club hier zijn medewerking aan verleend. Dit betekent dat er in de komende twee jaar (tot augustus 2023) verschillende onderzoeken worden gedaan op onze club. Dit zal voornamelijk plaatsvinden in de club kantine. Hiervoor wordt communicatie in de kantine (bijv. posters), maar indien nodig ook communicatie op onze sociale media kanalen ingezet (bijv. Facebook). Om de effectiviteit van de interventies te toetsen zal de universiteit gebruik maken van de verkoopgegevens uit de kassa. Clubleden krijgen hierbij de garantie dat de door de universiteit verwerkte gegevens altijd anoniem zullen zijn en niet te herleiden zijn naar individuele clubleden of bezoekers.  

De onderzoekers van de Radboud Universiteit en de sportbond zijn ontzettend blij met de deelname van onze club, omdat op basis van de bevindingen en ervaringen die worden opgedaan, landelijke richtlijnen en interventies kunnen worden (door)ontwikkeld. De FC/SV Vers verenigingen zijn leerplekken, waar zoveel mogelijk verenigingen en mensen door geïnspireerd worden.  

Bij vragen, opmerkingen of zorgen over dit onderzoek, kun je contact opnemen met de verantwoordelijke onderzoeker dr. Saar Mollen ([email protected]), Radboud Universiteit Nijmegen, Behavioral Science Institute, Behavior Change and Well-being group, Postbus 9104, 6500 HE Nijmegen.  

Als je vragen, opmerkingen of zorgen hebt die je liever niet met de verantwoordelijke onderzoeker wilt delen, kan je contact opnemen met de BSI Research Data Officer via [email protected]. De BSI Research Data Officer is een onafhankelijke vertrouwenspersoon voor onderzoeksgerelateerde zaken en is niet betrokken bij deze studie. 

* * * * *

Het Tiebreakers gezondere horecabeleid 

Onze vereniging heeft een omgeving waar gezonder eten gemakkelijk is. We vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in het clubhuis (en in onze automaten) gezonder is, omdat dit bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze leden en bezoekers.  Daarom werken we volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. We maken hiermee de gezondere keuze de makkelijke keuze.  

Ons clubhuis heeft de volgende basis: 

Het clubhuis biedt in elke productgroep minstens één betere keuze aan 
Binnen de verschillende aangeboden productgroepen (zoals dranken, brood, snacks etc.) biedt het clubhuis minstens één betere keuze aan. Dit geldt voor het uitgestalde aanbod én voor het aanbod in de automaten. Betere keuzes zijn gedefinieerd door het Voedingscentrum.

Op de opvallende plaatsen liggen betere keuzes.

Het clubhuis hanteert deze drie uitstralingspunten:

    • Op de opvallende plaatsen bij het uitgestalde aanbod staan alleen betere keuzes;
    • Op de opvallende plaatsen in de automaten staan alleen betere keuzes;
    • Als je eten of drinken aanbiedt bij de kassa, staan daar alleen betere keuzes.   

Het clubhuis stimuleert water drinken:
In ons clubhuis is water altijd beschikbaar, zowel bij het uitgestalde aanbod als in de automaten. We bieden een watertappunt, kannen met water of flesjes water. 

Onze ambitie

Wij hebben de ambitie om de sportieve omgeving waar onze leden en bezoekers zich in bevinden, een omgeving te laten zijn met een gezonde uitstraling die gezonder gedrag stimuleert.  TV Tiebreakers heeft de ambitie om structureel een Zilveren Sportkantine” te zijn:Het uitgestalde aanbod bestaat voor minimaal 80% uit betere keuzes;We bieden minstens 1 stuk fruit aan;De aankleding van de kantine verleidt tot een betere keuze. 

Tiebreakers werkt structureel aan een Gezondere Sportkantine

Het beleid laat duidelijk zien hoe de organisatie er ook op de lange termijn voor zorgt dat de kantine gezond blijft. Onze clubmanager, Robbert Schmidt gaf hierover duidelijk uitleg tijdens een KNLTB webinar: "Hoe krijg ik een gezonde sportkantine?", klik hier.

Tevens is het één van de speerpunten in het contract van de horecamanager, dat deze actief hierop let en het personeel hierop aanstuurt.  

Met onze horeca-afdeling hebben wij afgesproken dat we ieder jaar in januari het aanbod in de kantine in kaart brengen met de Kantinescan van het Voedingscentrum en de uitkomst rapporteren aan het bestuur.

Artikel Centrecourt - TV Vers Mei 2022.pdf 2122 MCPA TB Vacatures Bar barmederwerker.pdf 2122 MCPA TB Vacatures Bar Teamleider Horeca.pdf