Clubkampioenschappen Senioren

Clubkampioenschappen 2023 

Van zaterdag 26 augustus t/m zondag 10 september organiseren we onze jaarlijkse clubkampioenschappen.
 
De clubkampioenschappen zijn begonnen!
 
De activiteiten op een rij:
Zaterdag 26 aug: De eerste wedstrijden vanaf 10uur en gezellige muziek en Jenga XXL 
Vrijdag 1 sept: Plaatjes van DJ Zakkenroller en een heerlijke Thaise maaltijd van de kookcommissie*
Zondag 3 sept: Great Tie-Breakers Bake-off* - bak en breng je taart en smullen en jureren maar (opgeven kan bij Wanda of bij de wedstrijdtafel)
En een luxe wijnproeverij* met de Wijnboer Amsterdam
Donderdag 7 sept: Pubquiz avond met het bestuur als Host
Vrijdag 8 sept: BBQ*, Muziekbingo en een onderzee-feest georganiseerd door het TB evenemententeam met DJ Jamil - dresscode = Aqua
Zaterdag 9 sept: een Tie-Breakers Bonte avond* vanaf 17uur pizza en gezelligheid op het terras; - we zoeken hiervoor goochel, presenteer, zang, speel, play-back, karaoke en allerhande talent 
Zondag 10 sept: en workshop ademen voor Optimaal tennis* daarna pannenkoeken en finales kijken met DJ Yanna,
En het uitreiken van De Club handdoeken van 2023.
 
* * * * *
 
Na het succes van vorige jaren zullen de clubkampioenschappen weer 2 weken duren, zodat er meer wedstrijden gespeeld kunnen worden, voornamelijk in pouleverband.
 
Op maandagen en dinsdagen worden er in principe geen wedstrijden ingepland. Zaterdag 2 september is ook een rustdag in verband met de finales van het Open Jeugdtoernooi.
 
We zullen er weer een gezellige happening van maken met eten op de club, de ondertussen legendarische Pubquiz, Duurzaamheidsbingo, muziek en natuurlijk heel veel tennis. Alle hulp is hierbij welkom, dus lijkt het je leuk iets te betekenen of heb je een leuk idee ter aanvulling op het programma, stuur ons een mail [email protected]
 

We staan meerdere verhinderingen toe omdat het toernooi 11 speeldagen duurt (op maandagen en dinsdagen en ook zaterdag 2 september zijn er geen wedstrijden) . Dus schrijf je ook in als je een aantal dagen afwezig bent. Bij max 2 verhinderingen over de hele periode mag je voor 2 onderdelen inschrijven, bij max 5 verhinderingen voor 1 onderdeel. Het inschrijfsysteem staat helaas soms meer verhinderingen toe dan toegestaan. Bij teveel verhinderingen zullen we de inschrijving annuleren. 

Omdat we alle onderdelen in poules spelen, speel je veelal meerdere wedstrijden per onderdeel. Voorgaande jaren bleek dat men bij de inschrijving in 3 onderdelen wel erg schrok van de hoeveelheid wedstrijden. Daarom, mede vanwege het kleinere aantal speeldagen, kan je je dit jaar voor maximaal 2 onderdelen inschrijven. Wil je hierop een uitzondering, dan kan je daarvoor een apart verzoek indien bij de TC ([email protected]), houdt er dan rekening mee dat er geen verhinderingen zijn toegestaan en je wellicht iedere dag een wedstrijd speelt. 

Bij veel regendagen zullen we wellicht toch ook wedstrijden op de maandagen en dinsdagen willen kunnen inplannen, vragen we je ook eventuele verhinderingen voor die dagen in te vullen. Verhinderingen op die dagen tellen niet mee als verhindering. 

Vorige jaren was het voor velen de gewoonte om plotseling nieuwe verhinderingen te hebben en verplaatsingen van wedstrijden aan te vragen. Dit jaar bieden we die mogelijkheid niet!  Dus zorg dat je verhinderingen up to date zijn. Je kunt dit nog tot 19 augustus aanpassen. 

Dubbelen door de ratings 

Om te stimuleren dat je ook eens dubbelt met iemand die een veel hogere of lagere rating heeft, kan je je inschrijven in de categorie van de gemiddelde speelsterkte, dus een 3 en een 8 kunnen terecht in de 5 of hoger. Of schrijf je in in het ondertussen legendarische 8/4-schema, we rekenen hier duo's toe met een verschil in rating van 2,5 of meer en houden zoveel mogelijk rekening met het gemiddelde binnen een poule. Naast de Damesdubbel en de Mixed hopen we dit jaar ook een Heren 8/4 poule te hebben met koppels van speelsterkte 2 t/m 5 en 6 t/m 9.  

Omdat rating niet telt, is het wellicht ook leuk om het eens in een wat sterkere categorie te proberen. 

K-Ching (vanaf 18 jaar) 

We zullen gedurende de Clubkampioenschappen weer een K-Ching organiseren. Van te voren kan je de winnaars van de verschillende poules voorspellen tegen een dagelijks wisselende rating, aangepast op de persoonlijke rating en de stand in de poule. Ook zijn er dagelijks een aantal "Wedstrijden van de Dag", waar je een voorspelling voor kunt doen. Voor de beste voorspellers zijn er leuke prijzen te winnen! Deelname is eenmalig € 4,00. Opgeven hiervoor kan al bij je inschrijving. 

Wijnproeverij (vanaf 18 jaar) 

Ook de wijnproeverij is een groot feest dat je niet mag missen! Heerlijke wijnen proeven die worden aangeboden door de Wijnboer Amsterdam.  

Vrij spelen tijdens de clubkampioenschappen 

In ieder geval de eerste week van de clubkampioenschappen zijn er meerdere banen beschikbaar voor vrij spelen. Reserveren werkt gewoon via de clubapp. Echter .... het is pas op de dag zelf mogelijk om in de avonduren een baan te reserveren. Elke avond wordt door de TC bekeken hoeveel banen beschikbaar zijn voor vrij spelen. Bij regen en uitstel van wedstrijden zijn we soms helaas genoodzaakt om minder vrijspeelbanen beschikbaar te stellen. In de tweede week wordt door het CIC soms zelfs op 6 banen lesgegeven en zullen waarschijnlijk alle overige banen in de avonduren nodig zijn voor de clubkampioenschappen. Maar ook dan zullen we zodra er een baan vrij valt deze baan via de clubapp beschikbaar stellen.