Clubkampioenschappen Senioren

Clubkampioenschappen 2022

Van zondag 28 augustus t/m zondag 11 september organiseren we onze jaarlijkse clubkampioenschappen.

Volgende week hebben we nog een hoogtepunt in ons verenigingsjaar, het Open Toernooi, maar direct na de vakantie is daar het andere hoogtepunt, de Clubkampioenschappen!

Na het succes van vorige jaren zullen de clubkampioenschappen weer 2 weken duren, zodat er meer wedstrijden gespeeld kunnen worden, voornamelijk in pouleverband. Op maandagen en dinsdagen worden er in principe geen wedstrijden ingepland!  

Nieuw dit jaar is dat de inschrijving voor jeugd en senioren is samengevoegd.

Klik hier om naar de inschrijfpagina te gaan en eventueel voor de wedstrijdschema's.
De inschrijving sluit op donderdag 18 augustus. 

We zullen er weer een gezellige happening van maken met eten op de club, de ondertussen legendarische clubquiz, Bingo, muziek en natuurlijk heel veel tennis. In het weekend van 3 en 4 september zullen er ook voor de jeugd veel activiteiten zijn.

 
Senioren
Omdat het toernooi 11 speeldagen duurt (op maandagen en dinsdagen zijn er geen wedstrijden) staan we meerdere verhinderingen toe. Dus schrijf je ook in als je een aantal dagen afwezig bent. Bij max 2 verhinderingen over de hele periode mag je voor 2 onderdelen inschrijven, bij max 5 verhinderingen voor 1 onderdeel. Het inschrijfsysteem staat helaas soms meer verhinderingen toe dan toegestaan. Bij teveel verhinderingen zullen we de inschrijving annuleren.
 
Omdat we alle onderdelen in poules spelen, speel je veelal meerdere wedstrijden per onderdeel. Vorig jaar bleek dat men bij de inschrijving in 3 onderdelen wel erg schrok van de hoeveelheid wedstrijden. Daarom, mede vanwege het kleinere aantal speeldagen, kan je je dit jaar voor maximaal 2 onderdelen inschrijven. Wil je hierop een uitzondering, dan kan je daarvoor een apart verzoek indien bij de TC ( [email protected] )maar houdt er dan rekening mee, dat er geen verhinderingen zijn toegestaan en je wellicht iedere dag een wedstrijd speelt.
 
Bij veel regendagen zullen we wellicht toch ook wedstrijden op de maandagen en dinsdagen willen kunnen inplannen, vragen we je ook eventuele verhinderingen voor die dagen in te vullen. Verhinderingen op die dagen tellen niet mee als verhindering.
Vorige jaren was het voor velen de gewoonte om plotseling nieuwe verhinderingen te hebben en verplaatsingen van wedstrijden aan te vragen. Dit jaar bieden we die mogelijkheid niet! Dus zorg dat je verhinderingen Up to Date zijn. Je kunt dit nog tot 18 augustus aanpassen.  
 
Dubbelen door de ratings
Om te stimuleren dat je ook eens dubbelt met iemand die een veel hogere of lagere rating heeft, kan je je inschrijven in de categorie van de gemiddelde speelsterkte, dus een 3 en een 8 kunnen terecht in de 5 of hoger. Of schrijf je in in het ondertussen legendarische 8/4-schema. Naast de Damesdubbel en de Mixed hopen we dit jaar ook een Heren 8/4 poule te hebben met koppels van speelsterkte 2-3-4 en 7-8. 
Omdat rating niet telt, is het wellicht ook leuk om het eens in een wat sterkere categorie te proberen.
 
K-Ching (vanaf 18 jaar)
We zullen gedurende de Clubkampioenschappen weer een K-Ching organiseren.
Van te voren kan je de winnaars van de verschillende poules voorspellen tegen een dagelijks wisselende rating, aangepast op de persoonlijke rating en de stand in de poule.
Ook zijn er dagelijks een aantal "Wedstrijden van de Dag", waar je een voorspelling voor kunt doen.
Voor de beste voorspellers zijn er leuke prijzen te winnen!
Deelname is eenmalig € 4,00. Geef je nu al vast op. 
 
Wijnproeverij (vanaf 18 jaar)
Je kunt je ook meteen al vast inschrijven voor de Wijnproeverij op zaterdagmiddag 3 september.
Voor € 8,00 proef je 6 exclusieve wijnen. 
 
Klik hier om naar de inschrijfpagina te gaan en evenuteel voor de wedstrijdschema's.
De inschrijving sluit op vrijdag 12 augustus.
 
Vrij spelen tijdens de clubkampioenschappen
In ieder geval de eerste week van de clubkampioenschappen zijn er meerdere banen beschikbaar voor vrij spelen. Reserveren werkt gewoon via de clubapp.
Echter .... het is pas op de dag zelf mogelijk om in de avonduren een baan te reserveren. Elke avond wordt door de TC bekeken hoeveel banen beschikbaar zijn voor vrij spelen. Bij regen en uitstel van wedstrijden zijn we soms helaas genoodzaakt om minder vrijspeelbanen beschikbaar te stellen. In de tweede week wordt door het CIC soms zelfs op 6 banen lesgegeven en zullen waarschijnlijk alle overige banen in de avonduren nodig zijn voor de clubkampioenschappen.
 
Maar ook dan zullen we zodra er een baan vrij valt deze baan via de clubapp beschikbaar stellen.