Jeugdactiviteiten

 

NIEUW: Schrijf je in voor het jeugd kersttoernooi 2022!

* * * * *

Ieder jaar staan er weer tal van activiteiten gepland om het plezier in tennis te bevorderen en om elkaar (beter) te leren kennen.  Alle activiteiten zijn gebundeld in een miniposter die in de gang van het clubhuis hangt en op de site onder “Programma”. Tevens wordt je als jeugdlid per mail benaderd om je in te schrijven,  dan wel aan te melden voor een bepaalde activiteit.

Openingsdag Jeugd
Eind maart of begin april vieren we de seizoensopening feestelijk met een openingsdag. Alle jeugd wordt uitgenodigd om aan deze dag mee te doen, inclusief de net lid geworden jeugd om elkaar weer te zien na de winter, nieuwe(jeugd) leden te ontmoeten en lekker te tennissen met zijn allen. Er wordt een eendagstoernooitje opgezet met wedstrijden in dubbel en enkel, er zijn verschillende clinics op de banen (door CIC Tennis verzorgd), broodjes worst en tafeltennis tijdens de lunch. Kortom, een leuke dag om het seizoen te openen en geschikt voor elk tennisniveau.

Ouder-kind dag
Deze dag staat in het teken van het samengaan van jong en oud. Elk kind nodigt zijn vader, moeder, opa of oma, oom of tante of buurman uit om mee te gaan tennissen. Heb je niemand kunnen vinden? Dan regelt de club een seniorlid voor je! Er worden poules gemaakt, zodat ieder kind een paar wedstrijdjes speelt tegen andere kinderen van eigen speelsterkte. En let op, senioren mogen geen winners slaan, zodat de kinderen de punten kunnen maken ;) Ook op deze dag verzorgt de jeugdcommissie een lekkere lunch; een soepje, lekker broodje of iets dergelijks. Wellicht staat de ijscokar of het suikerspinapparaat ook klaar!

Tossmiddag
Op een paar woensdagmiddagen in juni en juli wordt er een tossmiddag georganiseerd. Iedereen is welkom vanaf 13.00 uur en, afhankelijk van het aantal deelnemers, wordt er een aantal speelrondes gespeeld tussen kinderen van gelijke speelsterkte. Elke speelsterkte is welkom en neem vooral je tennismaatjes mee van de training, die zullen zo’n middag ook heel erg leuk vinden! En niet onbelangrijk: gratis limonade!  

TC IJburg – T.V. Tie-Breakers uitwisseling
Vind je het leuk om ook eens een keer  tegen andere kinderen van buiten je eigen club te spelen? Dan kan je meedoen aan de uitwisselingsdagen die georganiseerd worden door CIC Tennis. In het najaar gaan wij op bezoek bij TC IJburg en in het voorjaar komen de kinderen van TC IJburg bij ons op bezoek. Er worden meerder speelrondes opgezet met enkels en dubbels, zodat je veel korte potjes of rondes speelt. Zie het als een tossmiddag, waarbij je andere kinderen (beter) leert kennen. 

Tenniskampen
Tijdens de meivakantie en de zomervakantie organiseert CIC Tennis een tenniskamp voor alle jeugdleden van T.V. Tie-Breakers en van elke speelsterkte. Vier dagen intensief tennissen, samen lunchen en in de middag een andere leuke activiteit.

Helpende Handjes
De jeugdcommissie doet veel, maar kan dat niet alleen! Bij alle activiteiten die zij voor de jeugd organiseert, heeft zij altijd wel handen extra nodig. Dat kan heel divers zijn: soep maken, VCL (verenigingscompetitieleider) assisteren tijdens competitiedagen of tijdens toernooien, teamcaptain van een team zijn, op- en afbouw gedurende de ouder-kinddag, noem maar op. Mocht je geïnteresseerd zijn om af en toe een handje te helpen, dan kan je je opgeven voor ‘de handjeslijst’. En als je zelf lid bent, geldt dit als een bardienst die je elk jaar verplicht moet doen! Stuur een mailtje naar [email protected] om je op te geven of spreek één van de jeugdcommissieleden aan op de club.