Zomer Recreanten Competitie (ZoReCo)

Wat is de Zomerrecreantencompetitie (ZoReCo)?    

Het is een interne competitie voor spelers met (dubbel)speelsterkte 8 t/m 9.Deze competitie is voor iedereen die kennis wil maken met andere clubleden en voor nieuwkomers die graag spelenderwijs het spel in de vingers willen krijgen. Spelers met een betere ranking en dalurenkaarthouders kunnen niet meedoen. De kosten voor deelname zijn € 7,50. Inschrijving sluit op 26 mei 2019.  

Wedstrijdopzet    

Je speelt in een team met 2 tot 3 dames en 2 tot 3 heren. Er wordt gespeeld in poules van elk 4 teams. De poules zijn op sterkte ingedeeld. Alle wedstrijden zijn dubbels. Elk team speelt verspreid over de zomermaanden drie keer op een ochtend of een middag en iedereen speelt op de slotdag. Er spelen steeds twee teams tegen elkaar met een herendubbel, een damesdubbel en twee keer een mix. Er wordt gespeeld op twee banen tegelijk. De speelduur per partij is één uur met vooraf een kwartier inspeeltijd. De games worden doorgeteld tot het uur vol is. Er worden geen sets gespeeld.

Inschrijven

Lijkt het je leuk om mee te doen, stuur dan een mail naar [email protected]
Vermeld in je mail het volgende:

- Naam
- Mailadres en telefoonnummer waarop je bereikbaar bent voor je teamgenoten.
- Speelsterkte (graag je sterkte aangeven op basis van de opties hieronder):
  goede 8: wedstrijdervaring en regelmatig aan het spelen;
  beginnende 8: regelmatig aan het spelen en een jaar of twee les gehad;
  9: beginnende speler en niet meer dan een jaar les gehad. De speelsterkte die je opgeeft moet goed zijn! Als je speelt in een te sterk of te zwak team is het voor jou en de anderen een stuk minder leuk.
- Voorkeur voor ochtend of middag.
- Verhinderingen: je kan aangeven op welke dagen je verhinderd bent.

Wij proberen bij het maken van de indeling zoveel mogelijk rekening te houden met de aangegeven voorkeuren.

Stort dan € 7,50,- op NL81 INGB 0006 921161 t.n.v. Martijn Klaver te Amsterdam. Let op dat het wel duidelijk is voor wie betaald wordt. Vermeld zonodig je naam bij de mededelingen (bijvoorbeeld bij gebruik van de rekening van een partner of bij betaling voor meerdere personen).

NB: Je bent pas aangemeld als óók de betaling binnen is. Dit moet vóór 19 mei, daarna gaan we de indeling maken.

Voor vragen: [email protected] Als je vaak niet kunt of je weet dat nog niet zeker, kun je je ook opgeven voor de invallijst. Je betaalt dan niets.

Speelschema ochtendpoules    

10:00 – 10:15 inspelen

10:15 – 11:15 mixed dubbels

11:15 – 11:30 pauze

11:30 – 11:45 inspelen

11:45 – 12:45 unisex dubbels  

Speelschema middagpoules    

13:15 – 13:30 inspelen

13:30 – 14:30 mixed dubbels

14:30 – 14:45 pauze

14:45 – 15:00 inspelen

15:00 – 16:00 unisex dubbels  

De speeldagen    

We gaan in juni van start. Je kunt aangeven of je ’s ochtends of ’s middags wilt spelen. Voor de speeldagen zie onderstaand schema. Elk team (a t/m q) speelt drie keer een ochtend of een middag en op de slotdag. Afhankelijk van het aantal inschrijvers kan het aantal teams en poules nog variëren. 

Wedstrijdschema 2019

Speelschema Poule I Poule II Poule III Poule IV
  Baan 5 en 6 Baan 3 en 4 Baan 5 en 6 Baan 3 en 4
Datum 10.00 10.00 13.15 13.15
15 juni a-b e-f j-k n-o
16 juni c-d g-h l-m p-q
29 juni a-d e-h j-m n-q
30 juni c-b g-f l-k p-o
13 juli a-c e-g j-l n-p
14 juli b-d f-h k-m o-q
17 augustus Slotdag Slotdag Slotdag Slotdag


Praktische informatie

Slecht weer
Bij slecht weer alsjeblieft niet allemaal het clubhuis bellen, maar spreek via de mail af wie er van het team informeert of er gespeeld kan worden. Als er vanwege regen niet kan worden gespeeld kunnen teams in onderling overleg op een andere speeldag uit het schema de wedstrijden inhalen. Er zijn dan extra banen beschikbaar. Dit dient vooraf aangevraagd te worden via [email protected].

Uitslagen
De uitslagen (aantallen games voor en tegen per wedstrijd) moeten door het winnende team worden gemaild aan [email protected].

Verhinderingen
Het is handig om als team vóór een speeldag via de mail contact te hebben om te kijken wie er eventueel verhinderd is. Het minimaal aantal spelers is 4: 2 heren en 2 dames. Als er onvoldoende spelers zijn, dienen spelers zelf voor vervanging te zorgen van de invallijst of eventueel uit een ander team.

Tot slot
De traditie van Zoreco gaat uit van een hoge mate van zelfredzaamheid van de spelers en de teams. De organisatie is niet altijd aanwezig op de speeldagen, bepaalt niet of er gespeeld kan worden bij regen en regelt geen vervanging. In noodgevallen staan we natuurlijk voor jullie klaar.