Tennispark vanaf 11 mei ook weer open voor seniorleden

08 mei 2020


Vanaf maandag 11 mei is het park weer open voor alle tennissers. 

Om veilig en verantwoord te kunnen spelen, moeten leden, trainers, medewerkers en vrijwilligers zich wel heel goed aan de opgestelde gedragsregels en instructies op het park houden. De richtlijnen en regels hiervoor zijn te vinden in het T.V Tie-Breakers Corona Protocol, zie het eerste pdf hieronder. Lees dit protocol even goed door voordat je weer gaat spelen. Het protocol voldoet aan de eisen van NOC/NSF, de KNLTB en de gemeente Amsterdam, zie de tweede (poster) en derde (tekst) pdf's. (Nb. De poster versie van het KNLTB protocol is een lichtjes aangepaste (nog meer veiligheid) versie van de oorspronkelijke KNLTB versie.)

Het belangrijkste punt is dat volwassenen maximaal 5x per week vrij mogen spelen, enkel of dubbel.  Dat kan alleen door de baan digitaal te reserveren met de clubapp of boven rechts op onze website, "Reserveer je baan". Je mag niet afspreken om zomaar te komen kijken of een baan vrij is.

Om te zorgen dat iedereen weer gezond en veilig samen kunnen tennissen en lessen zijn er op het park de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen, zie het protocol van 30 april jl, oorspronkelijk gemaakt voor de jeugd (vierde pdf). Veel informatie vind je ook in dit filmpje, ook oorspronkelijk gemaakt voor de jeugd. Onder andere:

  • Nieuw is de inzet van aan gele veiligheidshesjes herkenbare toezichthouders tijdens de openingsuren. Dit kan niet alleen gedaan worden door medewerkers van de club. Er zijn daarom nog veel leden nodig om mee te helpen. Je kunt je als vrijwilliger aanmelden via deze website. Dit geldt dan als een bardienst.
  • Er zijn regels voor het vervoer van en naar de baan.
  • De routing op het park is zo georganiseerd dat iedereen binnen en buiten op de vereiste 1.5 meter van elkaar kan blijven.
  • Er zijn ook zijn tips en regels voor het gebruik van tennisspullen en de wijze waarop je je op en langs de baan moet gedragen.
  • Ook zijn er aanvullende maatregelen gerealiseerd in het clubhuis om in de noodzakelijke hygiene te faciliteren en de veiligheid van de spelers, de trainers, vrijwilligers/medewerkers te garanderen.

Let op: Ouders, vrienden en andere bezoekers zijn helaas nog niet welkom op het park.

Hieronder vind je de vier vermelde documenten. (Helaas is het niet mogelijk met het website-systeem van de provider ze netjes onder elkaar te zetten.) En als je het boven hebt gemist, nogmaals de link naar het filmpje over de verandering op het tennispark.

Voor meer informatie en veelgestelde vragen over het Corona Protocol, zie ook corona.knltb.nl

KNLTB Richtlijnen voor Tennis tb.pdf protocol-verantwoord-sporten-8-mei.pdf Tie-Breakers Corona protocol vanaf 01 juli 2020 v2.0.pdf

Nieuwscategorieën