Aanpassingen Winterperiode Tennispark

09 november 2020


Beste Leden en winterkaart houders, 

Speeltijden aanpassing:
In de periode November t/m meestal eind februari, zullen we, zoals elk jaar, afwijkende speel- en sproeitijden hebben op onze banen. Alle buitenbanen zijn pas vanaf 10:00 uur in de ochtend open en te boeken in het afhangsysteem.

Wel een uur extra spelen:
Het uur dat jullie later op de baan kunnen starten wordt goedgemaakt door het feit dat we steeds minder gaan sproeien. Het sproeien van de banen tussen 18 tot 19 uur komt te vervallen, waardoor er voor een extra uur de banen kunnen worden geblokkeerd voor tennis. 

Waarom doen wij dit? In de winter periode zijn de banen vaak te nat om te bespelen om 9 uur. Als de temperatuur in de nacht onder de 10 graden gaat, in de winterperiode, drogen de banen wat langzamer dan de rest van het jaar. Daarnaast geeft dit de gelegenheid voor onze Groundsman om, tussen 08 en 10 uur de banen goed te onderhouden, bladvrij - en schoon te houden, voordat spelers de banen betreden.

Baanonderhoud in de winter:
Sproeien: De sproeitijden kunnen jullie ook zien in het afhangsysteem onder het kopje “Onderhoud”. Vaak hebben we de banen tussen 13 en 14 uur geblokkeerd ( onderhoud) om te sproeien. Echter mocht dat niet nodig zijn, bijvoorbeeld omdat het regent, zullen de sproeiers dan ook niet aangaan. Wij hebben nl. een regensensor op de pomp laten zetten, die de baanwaterpomp uitschakelt als er 3 mm of meer regen is gevallen.

Om onze banen kwalitatief op hoog niveau te houden is het nu eenmaal belangrijk van het gravel vochtig blijft. Normaal zouden wij de banen tussendoor sproeien, echter het afhangen op afstand en het feit dat leden 3 dagen van te voren kunnen reserveren, dwingt ons om de sproeitijden in het afhangsysteem te blokkeren. Mochten we structureel kunnen stoppen met het sproeien van de banen gedurende de komende maanden, dan zullen we natuurlijk ook de blokkades in het afhangsysteem verwijderen. 

Baanonderhoud in de winterperiode: Om de banen optimaal bespeelbaar te houden voor de winter periode kan het ook zijn dat we 1 of 2 banen er tijdelijk helemaal uit halen, om tussendoor wat groter onderhoud te plegen. Deze banen worden geblokkeerd in de afhang app en kan je dan ook fysiek herkennen aan 2 dingen:

- Het net is omhoog gehaald.

-Er hangt een bordje op het net dat deze baan niet bespeelbaar is. Het is dan heel belangrijk dat je dan ook niet op deze baan gaat tennissen. 

 

Enne ... zorg voor jezelf en jou mede-spelers:
- Zorg dat je je warmloopt, voordat je gaat spelen, om blessures te voorkomen.

- Let op dat je niet gaat spelen als de banen nog te nat zijn! Je kan dit heel makkelijk herkennen aan het feit dat er een glansplekken op delen van de baan zichtbaar zijn. Deze glansstukken zijn erg glad en dus ook een gevaar voor spelers. Een goede tennisbaan heeft over het speelvlak gravel dat dof is.

- Na het spelen en/of voor het sproeien, altijd de baan vegen. Dit zorgt ervoor dat andere spelers net zoals jij een vlakke en nette baan krijgen om op te spelen.

- Houd je aan de Corona regels op het park en op de banen.  


Mochten jullie vragen hebben over de banen, het onderhoud of andere suggesties, mail deze gerust naar [email protected] .


Hopelijk tot snel op de baan en dank voor jullie medewerking! 

Namens het Baanteam,
Hans, Michael en de Baancommissie!

Nieuwscategorieën